MiniMe pe scenă este un curs de actorie pentru copiii de 6 – 12 ani care îşi propune nu doar să îi înveţe pe cei mici fragmente de poezii sau poveşti, ci întâi de toate să îi ajute pe copii să se cunoască mai bine, să comunice mai bine cu ceilalţi şi să le dezvolte spontaneitatea şi creativitatea.
În prima şedinţă, spre exemplu, prezentarea fiecăruia şi cunoaşterea colegilor se va face printr-un exerciţiu antrenant. Copiii sunt aşezaţi în cerc şi se foloseşte o minge de tenis. Un jucător ia mingea, se prezintă şi apoi o aruncă mai departe, următorul copil fiind nevoit să facă acelaşi lucru. Când mingea a trecut pe la toată lumea, jocul trece la a doua etapă: un copil ia mingea, îşi spune numele şi apoi numele către cel care va da mingea (exemplu: de la Andrei la Mihaela), astfel încât toţi copiii să dovedească faptul că au reţinut numele colegilor lor. Jocul poate avea şi alte variaţiuni: pot fi rugaţi alţi copii să spună numele celui care ţine mingea sau pot fi incluse în joc mai multe mingi pentru a testa şi capacitatea de atenţie şi concentrare a copiilor.
Un alt joc, care se adresează de asemenea întregului grup, este un joc de mişcare ritmică ce îi va încuraja pe copii să fie spontani şi creativi, să se exprime liber prin gesturi şi mişcare. Toţi jucătorii stau în cerc. Lectorul numeşte un obiect (tren, avion, maşină de spălat etc), moment în care un copil, pe rând, trebuie să execute mişcări care să sugereze obiectul respectiv. Copiii vor continua mişcările respective până vor deveni ritmice şi gurgătoare, iar între timp pe fundal se va auzi o linie melodică. Deodată, acele mişcări îi transformă pe copii în personaje. Spre exemplu, un copil care a făcut o mişcare de cufundare, prinde conturul unui barcagiu; o fetiţă care îşi folosea mâinile ca nişte elice, pare a fi o dansatoare de cabaret, o fată care alerga de colo-colo foarte grăbită, poate juca rolul unei mame care îşi caută copilul. Astfel că toţi fac parte acum dintr-un carnaval însufleţit şi interesant.
Obiectele intră şi ele în joc la MiniMe pe scenă. Mai multe obiecte obişnuite, familiare oricărui copil – un băţ, un creion, un caiet ş.a.m.d – sunt trecute din mână în mână pe la mai mulţi copii. Fiecare trebuie să îi dea o nouă întrebuinţare, mai mult sau mai puţin obişnuită, obiectului respectiv. Şi obiectul se „transformă” până când nimeni nu mai are nicio altă idee de folosire specială a obiectului.
Cursul MiniMe pe scenă este structurat de-a lungul a 13 şedinţe, fiecare a câte 90 de minute, la preţul total de 520 de lei. Periodic, Fundaţia Nadia Comăneci, prin Centrul MiniMe, oferă diferite reduceri tocmai pentru a oferi şansa cât mai multor copii la dezvoltare emoţională armonioasă şi performanţă prin cunoaştere.