Cursuri pentru copii isteti

...pentru copii isteţi! Un proiect al Fundației Nadia Comăneci!

Dezvoltarea personala a copilului

Va invitam sa descoperiti gama de activitati de dezvoltare personala MiniMe, relansata in aceasta toamna prin cursurile Clubul de Arta si MiniMe Independent, dedicate copiilor de la 4 la 12 ani. Detalii complete AICI.

Pentru a sarbatori aceasta revenire, va invitam la un concurs: inscriindu-va la unul dintre cele 2 cursuri MiniMe, puteti castiga o jucarie Noriel in valoare de 100 lei. Avem cate 4 premii pentru fiecare curs.

*****

Fundatia Nadia Comaneci va recomanda sa variati activitatile care vizeaza dezvoltarea personala a copilului dumneavoastra pentru a-i oferi o gama cat mai larga de experiente senzoriale si informationale care ii vor modela abilitatile de comunicare si usurinta cu care va aborda activitati noi.

Asociatia Americana a Inimii sustine ca activitatea fizica practicata regulat are efecte pozitive asupra inimii copiilor, atat din punct de vedere fizic, dar si psihic: copiii care fac miscare sunt mai increzatori si isi pot gestiona mai bine emotiile negative.

Incurajandu-i pe copii sa aiba hobby-uri, ei vor avea ocazia sa socializeze cu alti copii care au interese asemanatoare, se vor distra, vor afla lucruri noi, dar vor fi si mai optimisti, mai increzatori si nu vor suferi de singuratate.
Exista o gama larga de hobby-uri spre care va puteti indrepta copilul, cel mai bine este sa porniti de la interesele si activitatile agreate de el si sa le transformati in hobby-uri.
Exemple de hobby-uri pentru copii: sa citeasca sau sa scrie; sa cante la un instrument muzical sau sa asculte muzica; sa colectioneze cartonase cu diferite imagini, figurine etc.

 


De la varstele cele mai mici,
activitatile artistice trebuie sa fie parte integranta a rutinei cotidiene a copiilor. Desenul, modelajul sau orice activitate care mizeaza pe dezvoltarea personala prin arta este pentru copii un instrument imaginativ prin care invata sa cunoasca lumea inconjuratoare si sa isi comunice ideile si gandurile mizand pe alte abilitati decat cele verbale. Scopul activitatilor artistice nu este numai acela de a scoate la iveala micul artist din copil. Prin explorarea unor preocupari artistice, copilul invata intuitiv de cand este mic nu numai ce este arta, dar si libertatea de a gandi neingradit. Indeletnicirile artistice vor fi in primul rand instrumente de dezvoltare personala si abia mai apoi instrumente de educare formala intr-un anumit domeniu.

Va asteptam cu drag la MiniMe!

 


Colaboratori

  • banner