Cresterea copiilor este cea mai plina de satisfactii si descurajanta experienta pe care o pot trai parintii. Cresterea unui copil solicita foarte mult resursele emotionale, intelectuale, spirituale, psihice si financiare ale unei familii. Studiile arata ca persoanele casatorite sunt mult mai satisfacute de mariajul lor de dinaintea nasterii primului copil si dupa plecarea de acasa a ultimului.
“Ce poate transforma niste oameni adulti, inteligenti, independenti din punct de vedere intelectual in niste adevarati pampalai?” (Barbara Walters)
In ciuda bulversarii, a confuziei si a lipsei de incredere, majoritatea parintilor se dedica aproape total copiilor lor. Este incurajator, nu ? Cu toate acestea, exista foarte multe situatii cand parintii incearca sa gaseasca solutia cea mai buna pentru educatia copiilor dar, de asemenea, e dureros sa privesti exemple ale unor parinti cu intentii bune, care incearca metode aparent logice, dar fara rezultate in realitate. Este si mai dureros sa vezi acei copii carora, daca li se permite sa domine, vor avea probleme psihice mari la maturitate.
Exista numeroase greseli pe care noi, oamenii, le savarsim zi de zi. In momentul in care devenim parinti, din dorinta de a ne educa copiii “ca la carte”, gresim. Este posibil ca multe dintre experientele nereusite traite in calitate de parinte sa fie cauzate partial de una dintre aceste greseli.
Asadar, iata-le :
- Dadacirea copilului
- Implicarea copilului in prea multe activitati
- Ideea ca parintele nu trebuie sa fie prietenul copilului
- Punerea casniciei pe ultimul loc
- Ignorarea vietii tale emotionale, spirituale si sexuale
- Esecul in crearea unei structuri pentru copilul tau
- Asteptarea momentului in care copilul tau va implini visurile tale
Cand vedem parinti care incearca sa impuna zeci de reguli, ne dam seama ca sunt disperati. Daca intr-adevar reusesc sa controleze copilul cu acele reguli, lucru aproape imposibil, inseamna ca sunt parinti foarte severi si de multe ori inspaimantatori pentru copiii lor. La fel, in familiile unde exista prea putine reguli, sporadic, stim ca si acolo vor exista probleme.
Pentru copii, regulile generale de buna crestere, o ora constanta de mers la somn, precedata de alte ritualuri, si alte doua-trei reguli sunt de ajuns, cu conditia sa fie impuse constant.
Singura metoda prin care copiii invata sa aiba o structura interna bine definita este organizarea externa. Copiii care cresc in cadrul unor limite de care depind, vor dobandi o structura interna bine definita care le va folosi intreaga viata.
Asadar, nu gresi, invata-ti copilul cu viata…
Sursa: http://www.intrefete.ro/familie/copilul-tau/sapte-greseli-ale-parintilor-fata-de-copii-7879773
[…] mai multe aici : Sapte greseli ale parintilor fata de copii : Cursuri MiniMe Intra pe eMag pentru a vedea ultimele oferte: laptopuri, televizoare, calculatoare, […]