Cursuri pentru copii isteti

...pentru copii isteţi! Un proiect al Fundației Nadia Comăneci!

Canto si cor pentru copii

Inca din cele mai vechi tipuri unul din scopurile muzicii era cel de divertisment, de aceea cursul Ceata lui Pitigoi se transforma in cel mai libertin curs. Din acest an facem canto si cor.

Muzica este arta care reda la cel mai inalt nivel emotiile, reprezentand o resursa importanta care stimuleaza dezvoltarea plenara a copiilor, fiind intotdeauna mijlocul optim de alinare, de mangaiere, de divertisment si usurare sufleteasca. Interesul copilului pentru muzica de toate genurile poate fi stimulat prin auditii muzicale. Arta muzicala contribuie la dezvoltarea multilaterala armonioasa astfel educatia muzicala trebuie inceputa de la o varsta frageda pentru a ajuta la modelarea sensibilitatii artistice.

Muzica ajuta la dezvoltarea armonioasa a copilului, are o influenta pozitiva asupra dezvoltarii cognitive a copiilor, a memoriei si a relationarii acestora cu alte persoane de varsta lor si nu numai.

Cantecul are impactul cel mai puternic asupra dezvoltarii psihicului copilului. Este scop si mijloc in terapia educationala, intrucat prin el se concretizeaza majoritatea obiectivelor muzicoterapiei. Datorita accesibilitatii lui si a continutului sau variat se dezvolta vocea, auzul muzical, se formeaza deprinderea de a canta individual sau in grup, se dezvolta dragostea fata de muzica si activitate. Pentru a fi frumos interpretate de copii, cantecele selectionate trebuie sa fie de certa valoare artistica, sa aiba functie cognitiva, estetica si moral-educativa, asa dupa cum arata exemplificarile de mai sus. Cantecele trebuie sa fie bine realizate artistic, in asa fel incat sa genereze trairi estetice puternice si durabile.

 

 Varsta: 4 – 7 ani

Tematica:

  • prezentarea unor notiuni generale ce fac introducerea in studiul muzical (instrumente, formatii corale, genuri muzicale)
  • exercitii de ritmica
  • introducerea in studiul cantului individual si colectiv
  • cant insotit de miscari ritmice
  • exercitii de respiratie
  • exercitii de dictie
  • vocalize

Start: 13 februarie 2017

Program: luni si miercuri, ora 18.30

Pret modul 8 sedinte : 175 lei pret intreg: 145 lei pret fidelitate

Plata la sedinta : 27 lei pret intreg; 23 lei pret fidelitate

Lector: Florentina Brescanu

Locatie: Centrul MiniMe (Calea Grivitei nr. 150, Bucuresti – zona Gara de Nord)

 

*Pretul de fidelitate se aplica acelor copii care au participat la cel putin doua module integral, indiferent de cursul MiniMe.

 

Pentru inscrieri sunati la 0741.199.600 sau trimiteti mail la office@cursuriminime.ro.

 


Colaboratori

  • banner