Cursuri pentru copii isteti

...pentru copii isteţi! Un proiect al Fundației Nadia Comăneci!

Ceata lui Pitigoi, in concert la MiniMe

Saptamana aceasta, “Ceata lui Pitigoi” s-a reunit pentru prima data la Centrul MiniMe. Cursul de educatie muzicala a debutat cu multe surprize atat din partea copiilor participanti, cat si a tinerei profesoare.

Primul pas in lumea muzicii a fost facut prin incercarea de a afla ce muzica le place si ce muzica asculta cei mici. Iar raspunsul, neasteptat poate pentru cei care nu au copilarit in lumea tehnologiei, a venit rapid: ascultam muzica de la jocurile de pe calculator. Si muzica de la TV.

A urmat apoi o incursiune in genurile muzicale – usoara, populara, clasica – si prezentarea diferitelor instrumente muzicale, copiii fiind rugati sa relationeze aceste instrumente muzicale cu stilurile de muzica in care sunt cel mai des intalnite.

Povestea muzicala “Petrica si Lupul” in care personajele principale ale basmului sunt interpretate de instrumente muzicale, a fost o alta surpriza oferita celor mici, mai ales ca au fost rugati sa asculte cu mare atentie pentru a identifica instrumentele muzicale folosite pentru a spune firul povestii.

Notiunile de orchestra si dirijor le-au fost introduce cu filmulete cu Bugs Bunny sau Tom & Jerry, filmulete in care indragitele personaje erau ba dirijori, ba membri intr-o orchestra.

Pentru o relationare mai buna a copiilor cu muzica si instrumentele muzicale, profesoara le-a prezentat diferite filme scurte cu copii de varsta lor cantand la diferite instrumente.

Cu aceasta ocazie, profesoara de la MiniMe a scos din cutie propria vioara si i-a lasat pe copii sa o atinga si sa traga de corzi, ceea ce a parut a fi cel mai frumos cadou care le putea fi oferit la finalul primei intalniri.

In urmatoarea intalnire, Ceata lui Pitigoi va continua povestea muzicala si, in plus, va participa la cateva auditii active: copiii vor asculta o anumita bucata muzicala si ulterior va reprezenta prin desen mesajul/imaginea/povestea/sentimentele pe care aceasta bucata le transmite fiecaruia.

Dar sa nu dezvaluim toate surprizele si sa lasam Ceata lui Pitigoi sa continue concertul la MiniMe.


Parteneri

  • banner
  • banner
  • banner
  • banner