Cursuri pentru copii isteti

...pentru copii isteţi! Un proiect al Fundației Nadia Comăneci!

Preselectii: cor MiniMe

Fundatia Nadia Comaneci anunta organizarea preselectiilor pentru formarea corului de copii MiniMe.

Corul va fi alcatuit din copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani si va fi coordonat de Florentina Brescanu, profesor de canto, pian si vioara, cu experienta in coordonarea de coruri de copii si adulti.

Varsta: 6 -12 ani

Program preselectii:15 – 31 ianuarie 2018, in fiecare zi de luni si miercuri, intre orele 18.30 – 20.00

Pentru inscrierea la preselectii, contactati echipa MiniMe la 0741 199 600 sau office@cursuriminime.ro.

Pregatirea corului va incepe in luna februarie, dupa vacanta intersemestriala, si se va desfasura de doua ori pe saptamana – luni si miercuri, de la 18.30, in baza unei cotizatii lunare de 50 -75 de lei, in functie de numarul copiilor din cor.

***

Muzica este arta care reda la cel mai inalt nivel emotiile, reprezentand o resursa importanta care stimuleaza dezvoltarea plenara a copiilor, fiind intotdeauna mijlocul optim de alinare, de mangaiere, de divertisment si usurare sufleteasca. Interesul copilului pentru muzica de toate genurile poate fi stimulat prin auditii muzicale. Arta muzicala contribuie la dezvoltarea multilaterala armonioasa astfel educatia muzicala trebuie inceputa de la o varsta frageda pentru a ajuta la modelarea sensibilitatii artistice.

Muzica ajuta la dezvoltarea armonioasa a copilului, are o influenta pozitiva asupra dezvoltarii cognitive a copiilor, a memoriei si a relationarii acestora cu alte persoane de varsta lor si nu numai.

Cantecul are impactul cel mai puternic asupra dezvoltarii psihicului copilului. Este scop si mijloc in terapia educationala, intrucat prin el se concretizeaza majoritatea obiectivelor muzicoterapiei. Datorita accesibilitatii lui si a continutului sau variat se dezvolta vocea, auzul muzical, se formeaza deprinderea de a canta individual sau in grup, se dezvolta dragostea fata de muzica si activitate. Pentru a fi frumos interpretate de copii, cantecele selectionate trebuie sa fie de certa valoare artistica, sa aiba functie cognitiva, estetica si moral-educativa, asa dupa cum arata exemplificarile de mai sus. Cantecele trebuie sa fie bine realizate artistic, in asa fel incat sa genereze trairi estetice puternice si durabile.


Colaboratori

  • banner